Servici Medicale

Majoritatea copiilor ți tinerilor care sunt în plasament în casele de tip familial din subordinea DGASPC Mureș, din cauza lipsei fondurilor beneficiază de tratamente stomatologice și oftalmologice doar în caz de urgență. Sunt anumite cazuri în care unii dintre adolescenți nu au beneficiat deloc de tratament stomatologic sau de un control oftalmologic.

SAM_1073Servicii Stomatologice

Începând cu anul 2007 Fundația LOC a răspuns acestor nevoi de bază urgente ale copiilor, în limita posibilităților din fonduri proprii, iar din 2011 acest proiect este realizat  cu ajutorul partenerului din Olanda – Stichting Livada. În cadrul programelor desfășurate săptămânal pentru cei aproximativ 300 de copii și tineri, oferim educație pentru igiena orală precum și periuțe și pastă de dinți de trei ori pe an. Pentru o bună desfășurare a acestui  program și facilitarea accesului acestor copii la servicii stomatologice,  colaborăm cu cabinete stomatologice din diferitele localității de rezidență a copiilor (Tg. Mureș, Reghin, Sâncraiu de Mureș, Târnăveni , Miercurea Niraj, Râciu). În medie, anual, în limita fondurilor disponibile, am reușit să oferim astfel de servicii pentru un număr de 60 de copii.

Servicii OftalmologiceDSC_0156

În anul 2010, Fundația LOC a început sa ofere acestor copii și servicii oftalmologice. Ca răspuns la solicitările șefilor de centre, am făcut primi pași în a duce copii la un control oftalmologic. Datorită solicitărilor tot mai numeroase, am decis să apelăm la o echipă de specialiști din Olanda  care a răspuns invitației noastre, astfel, în anul 2011 și 2014, am reușit să oferim un control oftalmologic complet tuturor copiilor aflați în plasament în casele de tip familial.  Doar în anul 2014, în urma controlului, 28 de copii au primit o pereche de ochelari, toate costurile fiind suportate de către partenerul din Olanda. De asemenea, Fundația LOC a suportat toate costurile de transport și intervenții chirurgicale pentru cazurile de strabism efectuate la o clinică din Cluj Napoca. În continuare răspundem nevoilor care apar în limita fondurilor disponibile.