Proiecte Finalizate

2016

Afis copy Agenția Națională pentru Romi – Proiect„EUROINTEGRAREA COMUNITATII DE ROMI OGRA” in parteneriat primaria comunei OGRA.

Proiectul este finanțat prin programul „Anul participării şi responsabilizării cetăţenilor III” al Guvernului României în cadrul ”Strategiei de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome pentru perioada 2015 -2020”.

Proiectul s-a desfășurat în perioada 21.09.2016-30.11.2016, în regiunea Centru, județul Mureș, comuna Ogra.

Scopul proiectului este reducerea abandonului școlar, stimularea participării membrilor comunității la viața socială.

Proiectul a avut o valoare de 99.170 lei din care contribuția proprie a fost de 10% din valoarea totală a proiectului.

Obiectivul general al proiectului urmărește abordarea domeniilor: educație, administrație și dezvoltare comunitară și combaterea discriminării.

Activitățile proiectului constau în: Pregătirea și organizarea activităților, Campanie de informare și publicitate, Achiziții publice, Selecție grup țintă, Educație, Administrație și dezvoltare comunitară, Combaterea discriminării, Evaluarea proiectului.

Rezultatele proiectului: 75 de elevi ai Școlii Gimnaziale Ogra au beneficiat de programul „Școală după școală”; 12 copii au beneficiat de un program de alfabetizare; 16 copii au beneficiat de un program de învățare a limbii engleze; 42 de adolescenți au urmat un program de mentorare; 156 de copii au urmat un program de educație și socializare; 80  de tineri romi au beneficiat de o campanie privind prevenirea căsătoriilor timpurii.

pliant2Alianta Romania Fara Orfani – Proiect: “Summitul ARFO 2016”

Având mottoul “Nespus mai mult”, ARFO 2016 reprezintă a treia ediție a Summitului național organizat de Alianța România fără Orfani. Plecând de la visul celor peste 30 de ONGuri din alianță: o Românie în care fiecare copil beneficiază de grija și protecția unei familii, ARFO 2016 afirmă faptul că putem nespus mai mult împreună și ne invită să descoperim cum!

Evenimentul reunește peste 500 de participanți: părinți adoptivi, asistenți maternali și sociali, copii adoptaţi sau aflaţi în plasament, lucrători în ONG-uri, angajați şi directori ai DGASPC, clerici dar și parlamentari.

ARFO 2016 își dorește să inspire, să încurajeze și să instruiască persoanele care lucrează cu copiii aflați în dificultate din România.

Bursa Binelui BCR – Proiect: 8500 “Mașină de spălat pentru casă de copii”

Prin Platforma pusă la dispoziție Banca Comercială Română prin Bursa Binelui BCR Fundația LOC a lansat un proiect ”Mașină de spălat pentru casă de copii”pentru adunare de fonduri din Romania pentru achiziționarea unei mașini de spălat nou pentru Casa de tip familial  Ana-Nadia.

Consiliul Județean Târgu Mureș –  Proiect: „Tabere de zi pentru beneficiarii DGASPC şi F. LOC”

Descrierea proiectului:  beneficiarii DGASPC, cât şi tinerii din cadrul fundaţiei au beneficiat de o săptămână de neuitat în cadrul taberelor de zi organizate de către fundaţie, având ca scop formarea de abilităţi, cultivarea de valori etico-morale, lucrul în echipă, însuşirea normelor de viaţă, dar şi de a se bucura de o săptămână de timp liber şi distracţie. Finanţarea a asigurat  pe durata proiectului o parte din plata alimentelor si plata combustibilului.

Consiliul Județean Târgu Mureș –  Proiect: „Serviciul social pentru tineri aflați în situații de risc”

Descrierea proiectului: prin intermediul acestui proiect ajutam tinerii asistaţi pentru ca aceştia să poată depăşi pragul critic al integrării socio-profesionale, prin tranziţia de la starea de dependenţă la viaţa independentă.  Finanţarea a asigurat  pe durata proiectului plata alimentelor, a materialelor de curateni şi asigurarea necesarului de obiecte de inventar.

Fundatia Vodafone – Proiect: “DSC_00631Căldură pentru copii Orfani”

Fundația LOC în parteneriat cu Fundația Vodafone Romania au implementat proiectul ”Căldură pentru copii Orfani”in perioada decembrie 2015-martie 2016. Proiectul cu un buget de 24000 Euro a permis schimbarea completa a sistemului de încălzire la doua case de tip familial Casa Ana-Nadia si Casa Rebeca – Fundației LOC și instalarea a 6 panouri solare pentru încălzit apa.

2015

Agenția Națională pentru Romi – Proiect: “Legalizarea terenurilor si educatie  pentru membrii  comunitatii de romi din Ogra”

Fundația LOC împreună cu Agenția Națională pentru Romi au implementat proiectul: LEGALIZAREA TERENURILOR SI EDUCATIE  PENTRU MEMBRII  COMUNITATII DE ROMI DIN OGRA. Proiectul a fost finanţat de către GUVERNUL ROMANIEI prin AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU ROMI. Perioada de implementare a proiectului a fost  30.06-27.11.2015 și a avut ca obiectiv legalizarea terenurilor și a locuințelor pentru un număr de 150 de familii de romi și un modul educațional pentru un număr de 180 de copii.

Proiectul a avut o valoare de 180.000 lei din care contribuția proprie a fost de 20% din valoarea totală a proiectului.

Din punct de vedere educațional copii au beneficiat de un program instructive-educativ, tabere și gustări în cadrul fiecărei activități. Beneficiarii directi ai proiectului sunt 110 familii de romi totalizand un numar de 520 de  persoane locuitori ai strazii Unirii din Ogra.

În cadrul proiectului au fost implicați ca voluntari toți angajații fundației.

Fundatia Comunitara Targu Mures – Proiect “Calculatoare Pentru Copii Orfani”

Fundația LOC a implementat proiectul de educatie “Calculatoare pentru copii orfani”  de educatie in parteneriat cu Fundația Comunitară Targu Mureș. Fundatia LOC  a primit patru sisteme PC complete cu unitate, tastatura mouse si monitor pentru 2 case de tip familial – Casa Ana-Nadia si Casa Juliana. Calculatoarele sunt folosite in programe instructive educative pentru copii care se află în grija Fudației LOC .