Programul pentru Ex-beneficiari și Apartamente de tip Rezidențial

Serviciul „Apartamente de tip Rezidenţial” s-a adresat inițial adolescenţilor/tinerilor defavorizaţi proveniţi din Centrele de Plasament, care au traversat criza dezinstituţionalizării în jurul vârstei de 18 ani. Ulterior serviciul a devenit o extensie a Caselor de tip familial. Astfel adolescenţii care ajungeau la un anumit grad de maturitate şi care trebuiau să-și însușească deprinderile de viaţă independentă, au fost transferaţi în acest program.

Serviciul urmărește susținerea tinerilor asistați în vederea depășirii pragului critic al integrării socio-profesionale, avînd drept scop depăşirea situaţiei de dependenţă şi trecerea la viaţa independentă

Vizionați povestea unuia dintre acești copii,  mai jos.

Apartmente de tip rezidențial

Ministries-Orphan Graduate Care Page-Mentor Apartments

Principalele servicii acordate:

• Educaţie pentru viaţă: principii morale, comportamente acceptate social, stil de viaţă sănătos, planificare familială;
  • Servicii de consiliere psihologică şi vocaţională;
  • Servicii de consiliere spirituală;
  • Consiliere financiară pentru administrarea eficientă a bugetului în funcţie de priorităţi şi servicii de asistare financiară  temporară şi condiţionată;
  • Favorizarea accesului la serviciile sociale existente în comunitate;
  • Sprijin pentru dezvoltarea de către beneficiari a unui grup de suport social propriu;
  • Servicii de socializare şi recreere;
  • Dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă;
  • Încurajarea beneficiarilor să participe la cursuri de instruire profesională organizate de AJOFM pentru a le spori şansele de angajare.

Progres

DSC_00101

Până în prezent au beneficiat de serviciile apartamentelor de tip rezidențial un număr de 29 beneficiari, o mare parte din ei  fiind integrați în societate.  Atenția și ajutorul pe care l-am acordat acestor tineri nu se finalizează la ieșirea acestora din sistemul de protectie, ci continuă sub diferite forme (întalniri lunare, consiliere financiară, psihologică și spirituală, sărbătorirea zilelor de naștere, excursii etc).