Programul de îngrijire a bebelușilor abandonați

În ultimii ani, în România au fost realizate mari progrese în domeniul protecţiei drepturilor copilului. În ciuda acestor realizări importante, România continuă să se confrunte cu problema abandonului copiilor, apărută şi acutizată cu mult înainte de 1990. Din anul 2015, legea română prevede că nici un copil sub vârsta de trei ani nu poate fi plasat într-o instituție de stat.

Ce este programul de îngrijire a bebelușilor abandonați?

casa Juliana

Ce este programul de îngrijire a bebelușilor abandonați?

Şi în prezent, copiii nedoriţi sunt abandonaţi la naştere în maternităţi, în spitale/secţii de pediatrie, sau sunt “lăsaţi“ de către parinţi în aceste unităţi medicale, pentru perioade nedeterminate de timp. Abandonul copiilor afectează grav dezvoltarea acestora într-una dintre cele mai importante etape ale vieţii lor.

Misiunea programului este de a înlocui, pe cât posibil, absența părinților prin stimularea acestor copii în plan educațional, emoțional și social, urmărindu-se în timp reintegrarea lor în familia biologică sau tranziția spre o familie de plasament.

Activitatea programului se derulează într-unul dintre aceste spitale de pediatrie din Jud. Mureș. Desfășurarea programului este asigurată de o echipă formată din angajați alături de voluntari români și străini.

Programele speciale includ:

• Activități de îngrijire și supraveghere;
  • Stimularea psiho –neuro–motorie;
  • Terapie prin joacă;
  • Dezvoltarea limbajului;
  • Înlăturarea carențelor afective;
  • Activități de educație timpurie;
  • Ajutor umanitar

Ești interesat să sponsorizezi Programul de îngrijire a bebelușilor abandonați ?