Pregătire-Instruire

Foster to adopt

Fiind conștient de impactul sever al traumei asupra dezvoltării copilului, care provine din medii dificile, începând cu luna aceasta, am introdus un Program nou în departamentul  Plasament și Adopție: echiparea părinților pentru îngrijirea copiilor adoptați care suferă de traumă. Acest tip de pregătire a fost dezvoltat de către Dr. Karyn Purvis și Dr. David Cross si Institutul TCU de Dezvoltare a Copilului din Texas, la care personalul Fundației LOC a participat la trei sesiuni.
Această pregătire este oferită de către personalul nostru profesionist, pentru a ajuta părinți sociali și adoptivi, și asistenți sociali care sunt salariați ai statului Român să știe cum să ajute mai bine copiii care provin din locuri dificile. Scopul nostru este ca fiecare îngrijitor să devină competent în înțelegerea TRAUMAEI COMPLEZE A DEZVOLTĂRII de care cei mai mulți dintre acești copii suferă. Dr. Karyn Purvis spune: “Comportamentul este vocea copiilor care și-au pierdut vocea lor.” Vrem să ajutăm acești copiii să își găsească vocea lor din nou, astfel încât comportament rău să nu îi definească și ca ei să poată deveni întregi din nou.

Puteți afla mai multe urmărind un seminar al d-nei Dr. R Jayne Schooler pe acest subiect, făcând clic AICI.

Pregătirea/Instruirea durează cinci săptămâni, câte un modul per săptămână, și se ține în Casele de tip Familial. Dorim sa dezvoltam pregătire educațională bazată pe încredere pentru părinți sociali, care va permite copiilor să trăiască “simțindu-se în siguranță”, iar copiii sunt invitați să participe la o interacțiune prin joc. Până în prezent, am implementat două module în care au fost prezentate ambele concepte teoretice și metodele practice de intervenție.

Părinți sociali sunt deschiși la noi informații, recunoscând impactul profund al traumei și îmbrățișează aceste concepte.

Ministries - Care Giver Training