Case de tip Familial

Nevoia

Datorită puținelor adopții naționale anuale precum și interzicerea adopțiilor internaționale, viitorul numărului mare de copii abandonați în grija statului este în continuare unul sumbru. În urmă cu câțiva ani, guvernul român a început încet să mute copiii din orfelinate de stat mari în case de tip familial. În multe cazuri, această schimbare este doar una de locație și nu oferă grija de care au nevoie acești copii.

Răspunsul nostru

In anul 2004, Fundația LOC a răspuns cu un angajament de a investi în copii nu numai fizic, ci și spiritual, emoțional și educațional. Prima noastră Casă de tip Familial a fost Casa Rebeca, deschisă în luna septembrie a acelui an, urmată de Casa Nadia si Casa Ana in septembrie 2005. Acești copii au ajuns să fie cunoscuți ca și copiii LOC. In 2009, ca urmare a procesului de reorganizare a Caselor de tip Familial,  Casa Ana și Casa Nadia au fost unite iar adolescenții au fost mutați în apartamente de tip rezidențial. În 2014 Fundația LOC a deschis a patra Casa de tip Familial – Casa Juliana ea fiind o casă de tranzit pentru copiii care urmeaza sa intre în programul de plasament familial.

Unii dintre acești copii au fost abandonați în instituțiile de stat încă de la naștere și nu au cunoscut o viață de familie până când au fost plasați în grija Fundației LOC. Alți au crescut în familiile lor naturale pentru un timp, dar datorită abuzului, neglienței, sărăciei, au fost abandonați în grija statului. Casele de tip familial ale Fundației LOC înseamnă mult mai mult,  nu doar a muta copii dintr-o orfelinat și ai pune într-o casă. Casele de tip familial reprezintă acel LOC pe care copii îl pot numi ”ACASĂ”.

Copiii sunt îngrijiți de un personal iubitor pentru ca aceștia să devenină tineri independenți și membri activi ai societății. Acest serviciu implică găzduire, îngrijire, creştere, educaţie, sprijin emoţional, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării  familiale şi socio-profesionale.

Rezultate

Până în prezent Fundația LOC a fost ”ACASĂ” pentru 40 de copii, unii dintre ei aflându-se  încă în grija noastră în casele de tip familial sau în plasament familial.

Schimbări Fizice

Physical Changes

Schimbări Fizice:

– O intervenție chirurgicală pe cord deschis
– Doua intervenții chirurgicale la genunchi
– Intervenție oftalmologică
– Ochelari pentru 18 copii
– Alimentație sănătoasă și îngrijire medicală adecvată
– Intervenții stomatologice numeroase
– Logopedie, fizioterapuie împreună cu alte programe au adus la o creștere sănătoasă

Schimbări Emoționale

Ministries-Group Home Care Page - Sergius

Schimbări Emoționale:

– Creșterea încrederii și a comunicării
– Legănatul si alte tehnici de auto-confortant au fost înlocuite prin interacțiuni și cuvinte potrivite
– Înțelegerea și respectul cuvenit față de autoritate
– Vindecare lentă, dar constantă a trecutului dureros prin consiliere
– Tratament intens cu specialiștii locali și străini
– Coșmarurile recursive au încetat

Schimbări Educaționale

Bible Study

Schimbări Educaționale:

– Înscrierea în sistemul de învățământ în concordanță cu nivelul lor de pregătire
– Sute de ore de meditații în particular
– Participarea la activități extrașcolare: clubul copiilor, înscrierea într-o echipă de fotbal, baschet, volei, cursuri de înot.
– Activități specifice pentru dobândirea aptitudinilor de viață independentă în conformitate cu vârsta copiilor
– Terminaea unei forme de învățământ liceal