Campania 2%

Din punct de vedere legal, conform Codului Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea să redirecţioneze 2% din impozitul pe veniturile obţinute în anul anterior către o organizație neguvernamentală (ONG), contribuind astfel la rezolvarea unei probleme sociale din comunitate. Procentul de 2% din impozitul pe venit nu reprezintă o sponsorizare, donaţie sau contribuţie, ci este o parte din bugetul de stat, mai exact din impozitul pe care  îl plăteşti statului în fiecare an. Astfel tu decizi ce se întâmplă cu cei 2%.

Redirecționează 2% din impozitul pe venit catre Fundatia LOC si vei deveni în modul acesta sustinatorul unuia dintre programele desfășurate de către noi.

Cum procedezi?

1. Venituri din salariu: Descarci şi completezi Formularul 230 (în partea de jos a pagini) cu datele personale și datele fundației, apoi îl depui sau îl trimiţi prin poştă, cu scrisoare recomandată, la Administrația Financiară de care aparții.
  2. Venituri din alte surse: Descarci şi completezi Formularul 200 (în partea de jos a pagini) cu datele personale și datele fundației, apoi îl depui sau îl trimiţi prin poştă, cu scrisoare recomandată, la Administrația Financiară de care aparții.

Nu vă faceţi probleme dacă nu cunoasteţi suma corespunzătoare a celor 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteţi lăsa căsuţa necompletată.

Cum obțin declarația 200 și 230?

1. de la administraţiile financiare;
  2. le puteţi descărca de pe situl Ministerului Finanţelor Publice (portal ANAF, zona de asistenţă a contribuabililor, persoane fizice, formulare);
  3. puteţi ruga o cunostinţă să vă facă o copie;
  4.  puteţi cere o copie organizaţiei noastre.

Termenul limită de depunere?

• 23 mai al anului în curs!

Date Fundație:

Fundația LOC

CIF: 14388639

Cont bancar(IBAN): RO49RNCB0188034961970001

Dacă aveţi neclarităţi sau doriţi detalii suplimentare, nu ezitaţi să ne contactaţi.