Despre noi

Ceea ce a început în anul 2001 ca un program de activități instructiv – educative în Centrele de Plasament din județul Mureș s-a transformat de-a lungul anilor într-o activitate mult mai complexă care oferă o gamă largă de servicii sociale ca: găzduirea, îngrijirea, educaţia, sprijinul emoţional şi afectiv, ajutorul umanitar și financiar, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă, consilierea psihologică, spirituală și financiară a copiilor și tinerilor.

Misiunea Fundației LOC este ca, prin îngrijire și implicare în viața copiilor aflați în dificultate, să ajute copiii și tinerii aflați în dificulate să își găsească „LOCUL” în această lume. Abordarea noastră holistică începe prin ajutorarea copiilor de la vârsta cea mai fragedă și se încheie odată ce aceștia au devenit tineri independenți și membri activi ai societății.

Misiunea fundației se realizează prin dezvoltarea și implementarea următoarelor tipuri de servicii sociale:

• Programe rezidențiale de îngrijire pentru copii și tineri în case de tip familial, apartamente de tip rezidențial  și plasament familial
  • Programe de îngrijire pentru bebeluși părăsiți temporar în spitalele de pediatrie și programe de asistență maternală
  • Programe instructiv-educative și tabere de zi pentru copiii și tinerii aflați în plasament în casele de tip familial  din subordinea DGASPC  Mureș
  • Prevenirea abandonului școlar și familial în comunitatea de romi din localitatea Ogra, județul Mureș

Personalul nostru (de peste 30 de persoane), alături de voluntari si colaboratori din România, SUA, Elveția, Franța, Olanda, Marea Britanie, va rămâne dedicat cu fermitate și consecvență realizării misiunii noastre. Vino alături de noi și experimentează noi provocări…s-ar putea ca viața ta să fie schimbată. Viața noastră cu siguranță a fost schimbată.

Fondator

Orphan Statistics
Cum să privim statisticile despre orfani

Există aproximativ 50.000 de copii abandonați și 400.000 de copii romi in situații de risc în România in ziua de azi. UNICEF raportează că rata de abandon a rămas neschimbată în ultimii 30 de ani.

Fundația LOC începe abordarea holistică de la îngrijirea bebelușilor cât sunt încă în leagăn și se termină când ei devin membri independenți care contribuie în societate. Platforma pentru toate programele noastre este un proces de ucenicie care să conducă la o schimbare de viață și de responsabilitate personală.

În prezent avem patru departamente majore ale lucrării noastre locale:

• Îngrijire de tip familial. Acest departament este alcătuit din case de tip familial, apartamente de tip rezidențial și plasament familial.
  • Îngrijire pentru bebeluși și copii mici abandonați în secțiile de pediatrie ale spitalelor, asistență parentală profesională și adopție.
  • Programe instructiv-educationale pentru copiii orfani aflați în îngrijirea statului. Acest lucru implică cluburi de socializare săptămânale, ajutor umanitar, îngrijire dentară, tabere de vară și grupuri de ucenicie.
  • Prevenirea abandonului pentru copiii romi aflați în situații de risc. Acest departament oferă activități instructiv educative săptămânale, programe de alfabetizare, ajutor umanitar și intervenție în situațiile de criză.

Un aspect al lucrării care ne permite să înmulțim aceste experiențe la nivel național:

• Co-fondatorii rețelei ARFO (Alianta România fără orfani) – organizații nonguvernamentale, biserici, firme, persoane publice și private având un singur scop: fiecare copil să beneficieze de dragostea, susținerea și siguranța apartenenței la o familie.

Rezultate obținute până în prezent

2001   începerea programelor instructiv educative în centrele de plasament din jud. Mureș
2003 deschiderea primului apartament de tip rezidențial
2004 deschiderea primei case de tip familial pentru 10 copii
2005 construirea și darea în folosință a două case de tip familial pentru 20 de copii
2006-09 fundația continuă dezvoltarea serviciilor oferite prin implementarea unui nou program de asistență parentală(foster care). Achiziționarea și amenajarea unui teren în localitatea Vețca, jud. Mureș pentru desfășurarea taberelor.
2010 implementarea și dezvoltarea programului de prevenire a abandonului din localitățile Ogra și Apalina
2011 punerea bazelor de autosusținere prin construirea a două sere de legume. Începerea unui program pilot ”after school”
2012 continuarea inițiativelor de autosusținere prin cultivarea unei plantații de căpșuni. Amenajarea unui nou spațiu pentru desfășurarea activităților – Casa Rene. Începerea taberelor de zi și a programului de alfabetizare în comunitatea de romi din localitatea Ogra.
2013 implicarea la nivel național în vederea fondării Alianței Romania fără Orfani. Dezvoltarea unui program de asistență parentală.
2014 deschiderea unei noi case de tip familial/tranzit ”Casa Juliana”.
2015 implementarea proiectului ”Căldură pentru copii orfani” finanțat de către Fundația Vodafone – inlocuirea completă a sistemului de încălzire la două case de tip familial.
2016 implementarea proiectului ”Eurointegrarea comunității de romi Ogra” finanțat de către Guvernul României prin Agenția Națională pentru Romi; construirea noului sediu al Fundației LOC

Fondator

About Us - Who We Serve

UNDE LUCRAM NOI

About Us - Where We Serve

…se vor numi “terebinti ai neprihanirii”, “un sad al Domnului”, ca sa slujeasca spre slava Lui.” Isaia 61:1-3

Viziune & Misiune

Să oferim îngrijire pentru copiii vulnerabili (orfani și în situații de risc) din Romania cu scopul de a-i ajuta să crească și să devină tineri independenți și membri activi ai societății.

Fundația LOC, prin îngrijire și implicare în viața copiilor aflați în dificultate, se angajează să ajute acești copii și tineri să își găsească „LOCUL” în această lume.